Akıllı telefon üreticilerinin belki de en yaşamak istemeyeceği senaryolardan biri de güvenlik açıklarıdır. Çünkü sonu gelmeyen bu açıklar hem marka değerine hem de tüketicilere zarar vermekte. Maalesef Samsung’ta neredeyse 2 yıldır bu sorunlarla mücadele ediyor. Marka kapattığını düşündüğü güvenlik açıklarının tekrardan birileri tarafından kullanıldığını fark etti. İşte detaylar…

Samsung cihazları tehdit eden büyük güvenlik açıkları!

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA), birkaç Samsung mobil cihazdaki yazılımsal kusurları inceledi. CISA inceleme sonucunda cihazlardaki bazı ufak açıkların bir casus yazılım satıcısı tarafından kötüye kullanıldığı konusunda markayı uyardı. Burada çok dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Casus yazılım satıcısı ibaresi. CISA bu kısımla alakalı tam olarak net bir bilgi vermese de açıklar sayesinde işin ticarete döküldüğünü ve birilerinin ceplerini doldurduğunu bildirdi.

samsung güvenlik

Ajans kısa bir süre önce kendileri tarafından yayınlanan Bilinen ve Yararlanılan Güvenlik Açıkları kataloğuna 6 tanesi Samsung cihazlara ait olmak üzere toplamda 8 adet güvenlik açığı daha ekledi. Yani milyonlarca Samsung kullanıcısı hem verileri hem de kişisel hayatlarının gizliliği konusunda oldukça tehlikede.

Katalog içerisinde yer alan ve Samsung markasına ait olan 6 güvenlik açığının büyük bir kısmı 2021 yılında Samsung tarafından kapatılmıştı. Ancak durum tam olarak öyle değilmiş. Birileri güvenlik açıkları kapanmadan önce ayağını kapının arasına koyarak kapıları aralık bırakmış diyebiliriz.

Google’da daha önceden fark etmiş!

Google tarafından gelen açıklamaya bakıldığındaysa onlarda bu durumu 2021 yılında fark etmiş. Hatta ortaya çıkan kanıtlar Google’ın bu durumu Ekim 2022 yılında da fark ettiğini ortaya koydu. Görünüşe göre hem Google hem de CISA aynı bilgisayar korsanlarının izini sürüyor. Konuyla ilgili Samsung cephesinden henüz bir açıklama gelmedi.