Bugün alınan karar ile elektrikli otomobillerin vergilendirme limitleri değişti. Kararda elektrikli otomobillerdeki yüzde 10’luk ÖTV matrah limiti gücü 160 kW’ye kadar olan modeller için 700 bin TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye çıkarıldı. Bu yeni karar ile elektrikli otomobil üreticileri yeni fiyat listelerini yayınlamaya başladı. Citroen de elektrikli modellerinde indirim yaptı.

Citroen’in elektrikli modellerinde indirim yapıldı!

Türkiye’de elektrikli otomobil satışına başlayan Citroen bugün alınan yeni kararın üzerinden çokta vakit geçmeden listelerini güncelledi. C4’ün elektrikli versiyonu e-C4, e-C4x ve Ami modelleri ile Türkiye piyasasında olan Citroen araçlarında fiyat güncellemesi yaptı. Yapılan bu fiyat güncellemesi ardından Citroen elektrikli modellerinde 260 bin TL’ye varan indirim yapmış oldu.
Yenilenen fiyat listesiyse şöyle oldu;

  • Ami 245.900 TL
  • e-C4 934.600 TL
  • e-C4X 958.700 TL
citroen

e-C4 modeli ülkemize sadece 100kw güce sahip versiyonu ile satılıyor. Çok sevilen C4 modelinin elektrikli modeli olarak lanse edilen e-C4, matrah düzenlemesinden önce Citroen bayiilerinde 1 milyon 188 bin 700 TL’den kendisine alıcı buluyordu. Düzenleme ile 254 bin 100 TL indirim yapıldı.

e-C4X modeline geldiğimizdeyse yine çok benzer bir manzara bizi karşılıyor. Yine sadece 100kw güce sahip versiyonu ile satılan e-C4X, matrah düzenlemesinden önce Citroen bayiilerinde 1 milyon 219 bin 400 TL’den kendisine alıcı buluyordu. Düzenleme ile 260 bin 700 TL indirim yapıldı.

Sevilen Ami modeline ise herhangi bir indirim gelmedi. Ami 245 bin 900 TL’lik fiyat etiketiyle karar öncesinde de yüzde 10’luk vergi diliminde vergilendiriliyordu. Bu yeni düzenlemeyle birlikte bir çok otomobilde fiyat indirimi olsa da hala daha en uygun elektrikli otomobil unvanına Citroen Ami sahip.


Yani elektrikli otomobil ÖTV matrah düzenlemesi ile birlikte e-C4 ve e-C4X modelleri yüzde 10’luk vergi dilimine girmiş bulunmakta. Her iki modelde sadece 100kw versiyonlar ile ülkemizde satıldıkları için tüm Citroen modelleri artık en uygun vergi dilimine girmiş oldu.

Peki siz elektrikli Citroen modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Ve sizce yapılan ÖTV matrah düzenlenmesi ile elektrikli araç satışında artış olur mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.