Google yapay zeka eğitiminde sınırlarını genişletmeye karar verdi. Şirketin gizlilik politikasına yapılan son değişikliğe göre artık dil modellerini eğitmek için kamuya açık veriler tamamen kullanılacak. Bu kapsamda Google Translate, Bard ve Cloud AI gibi araçlar kullanıcı verileriyle eğitilecek.

Google, yapay zeka eğitiminde kamuya açık tüm verileri kullanacak

Google bugüne kadar uyguladığı gizlilik politikalarını esnetmeye başlatacağının mesajını verdi. Daha önce test amaçlı geliştirilen özellikler için uygulanan kamuya açık veri eğitimi, artık tüm dil modellerine uygulanacak. Böylece Bard’dan Translate’e kadar tüm Google ürünleri kullanıcı verilerinden yardım alacak.

Google, çalışanlarının gözünü korkuttu Bard'a dikkat edin!

Bu hamle, veri gizliliğiyle ilgili artan endişelerin ardından gelmesiyle merak uyandırdı. Kısa süre önce OpenAI’a, GPT modellerini eğitmek için özel bilgiler de dahil olmak üzere kullanıcı verilerini kullanmasından dolayı soruşturma açıldı.

Üretken yapay zeka eğitiminde tweet’lerden web sitelerindeki makalelere kadar birçok kaynak kullanılıyor. Yeni gizlilik politikası ise, özellikle Google’ın sahibi olduğu platformlardaki verilerin doğrudan dil modeli eğitiminde kullanılacağını gösteriyor.

Yani Translate üzerinden yaptığınız bir çeviri, Google’ın üretken yapay zekasını eğitmek için toplanacak. Daha önce bunu engellemek için Twitter ve Reddit’ten bazı hamleler geldi. Her iki platform da kullanıcı verilerini içeren API’ları ücretli olarak sunmaya başladı.

Google Hesap Silme

Google’ın bu hamlesi dikkat çekiyor olsa da, gizlilik politikasında açıkça belirtmekten endişe duymuyor. Verilerin nasıl işleneceği ise şimdilik belirsiz.

Siz okuyucularımız bu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.