FTC ve Microsoft arasında devam eden Activision-Blizzard duruşmasında birtakım yeni belgeler ortaya çıktı. Sony’nin PlayStation 5 serisiyle ilgili planlarını deşifre eden bu belge, nispeten uygun fiyatlı bir PS5 Slim versiyonunu ortaya koydu. Microsoft ayrıca konsolun çıkacağı da tarihi de paylaştı.

399 dolarlık PS5 Slim bu yıl çıkış yapabilir

Microsoft, PS5 Slim modelinin yakında piyasaya sürüleceğini gösteren belgeleri FTC’ye sundu. Teknik özellikleri belirtilmeyen bu versiyon, 399 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Microsoft’un iddiasına göre ise bu yıl içerisinde satışa sunulacak.

Dosya ayrıca PlayStation 5’in elde taşınabilir bir versiyonunun geliştirilme aşamasında olduğunu öne sürüyor. Wi-Fi üzerinden PS5 konsoluna erişim sağlayacak el konsolu, oyuncuların istedikleri yerden PlayStation 5 oyunlarını oynamasına izin verecek.

Bu iddialar henüz Sony tarafından resmi olarak doğrulanmamış olsa da, Sony’nin çalışmalarıyla örtüşüyor gibi görünüyor. Şirketin Eylül ayında çıkarılabilir disk sürücüsüne sahip bir PS5 sunacağına dair söylentiler ortaya çıkmıştı.

399 dolarlık fiyat ise tartışma konusu olacak gibi duruyor. PlayStation 5 Digital Edition’ın da halihazırda bu fiyattan sunulduğunu, ancak disk desteğine sahip olmadığını belirtelim. Yani Digital Edition ile oyun oynamak için sadece PlayStation Store gibi dijital mağazaları kullanabiliyorsunuz.

Öte yandan Sony’nin geçtiğimiz aylarda düzenlediği PlayStation Showcase kapsamında Project Q adlı bir cihaz tanıttığını hatırlatalım. Steam Deck veya Nintendo Switch gibi ayrı bir konsol olmayan bu cihaz, PlayStation 5‘teki oyunlarınızı oynama fırsatı veriyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.