Şifre paylaşım yasakları, bazı temel paketlere reklamların getirilmesi vs. gibi birçok olayla gündeme gelen Netflix yepyeni bir haberle daha gündemde. Evet başlık biraz garip gelmiş olabilir ama işin doğrusu bu. Platform size reklam izletmeden reklam izletmenin peşinde. Peki bu oldukça karışık ve kulağa saçma gelen sistem nasıl olacak? İşte detaylar…

Netflix’ten yeni reklam stratejisi

Platform artan maliyetler karşısında çözümü yeni reklamlı temel pakete geçiş yapmakta buldu. İlk etapta bazı ülkelerde kullanıma açılan reklamlı temel paket için işler şimdilik iyi gidiyor gibi. Ancak hiçbir kullanıcı para ödediği bir hizmette reklam izlemeyi kabul etmek istemez. Bu da platformları yeni stratejiler bulmaya yönlendiriyor.

Netflix reklam

Televizyon medyacılığında bu durum aslında oldukça kolay. Özellikle 90’lı ve 2000’li yıllara döndüğümüzde herkesin televizyon izlediği zamanlarda reklam araları daha kısa ve efektifti. Özellikle çocuklar dahi reklamları izliyordu. Bu durum geleneksel bir hale gelerek devam etti ve günümüz televizyon sektöründe de var oldu. Ancak Netflix gibi reklamsız olarak başlayan ve kullanıcılarını bu deneyime alıştıran bir platform için işler oldukça zor.

Netflix ise yeni bir stratejiyle bu sorunu bitirmeyi hedefliyor. Marka aldığı kararda kullanıcılarına izledikleri içerik ile uyuşan ve arada fazla sırıtmayan reklamlar izletmeyi planlıyor. Bu da aslında size reklam izlediğinizi fazla hissettirmeden reklam izletmeye çalışmanın bir yolu diyebiliriz.

Durumu daha iyi özetlemek gerekirse izlediğiniz içeriğin bir otomobil içeriği olduğunu varsayalım. Araya gelecek olan ve Netflix’in maliyetlerini azaltacağı reklamlar otomobil içeriği ile ilgili olacak. Mesela bir takım yeni lastik, motor yağı vb. reklamları gelicek. Ve bu reklamlar aynı televizyon kuşağında olduğu gibi arka arkaya sıralanacak. Ancak izlediğiniz içerikle aynı içeriklere sahip olmaları sebebiyle bu durum sizi rahatsız etmeyecek. En azından Netflix böyle düşünüyor.

Peki siz yeni reklam stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…